Film: PAGW Rivieren – Samenwerken aan een dynamische delta

Iedereen kent de grote rivieren wel, die tussen de dijken stromen. Tussen de dijken liggen de uiterwaarden en de rivier zelf. De afgelopen eeuwen hebben wij als mensen het rivierenlandschap sterk veranderd. We hebben de rivieren aangepast en tussen winterdijken vastgelegd met zogenaamde kribvakken. Zo zijn de rivieren getemd, maar is het rivierenlandschap minder natuurlijk geworden.

Beeld: ©WUR

De Wageningen University & Research (WUR) heeft een film gemaakt over kansen en uitdagingen in het Nederlandse rivierengebied waarbij oa Liz van Duin, Co Verdaas en Donné Slangen aan het woord komen. De film gaat ook over duurzaam gebruik van het rivierengebied in relatie tot ecologisch functioneren ervan. Veel experts leggen uit wat duurzaam gebruik van het rivierengebied precies is en wat dit betekent voor de binnendijkse- en buitendijkse riviernatuur. De film is gemaakt in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, vanuit de Programmatische Aanpak Grote Wateren (PAGW).

Bekijk de film

Ben je benieuwd naar de waarde, uitdagingen en kansen van het hele rivierengebied, nu en in de toekomst? En wil je weten waarom aandacht voor het binnen- en buitendijkse gebieden en hun verbinding belangrijk is? Bekijk dan de film van de WUR.

Meer informatie

Lees meer over projecten die bijdroegen aan de resultaten uit de film:

Beeld: ©WUR