Marktinformatiemiddag PAGW

Om de projecten van PAGW uit te kunnen voeren, worden er regelmatig aanbestedingen gedaan. Rijkswaterstaat organiseerde woensdag 12 juni een marktinformatiemiddag, om de markt vroegtijdig te informeren over de inkoopplanning. Ruim 75 deelnemers kwamen naar Utrecht om meer te horen over 14 PAGW-projecten. De projecten worden tussen nu en het komende 1,5 jaar aanbesteed en bevinden zich in verschillende fases, van preverkenning tot en met realisatie. Na een welkomstwoord van portfoliomanager Ina de Bruin van RWS en Carla van den Berg van RVO, vertelde programmamanager Mascha Lichtendahl meer over PAGW. Daarna kon de markt van start gaan.

Specialistische kennis

Voor veel projecten wordt gezocht naar bureaus met kennis op het gebied van ecologie en watersystemen.  En naar aannemers die gespecialiseerd zijn in waterbouw. Zo zoekt project Ketelpolder bijvoorbeeld een partner die peilregulering van rietmoeras kan ontwerpen. En voor de vismaatregel sluizencomplex Den Oever is kennis van en ervaring met vismonitoring en vispassages nodig.

Alle informatie over de aankomende aanbestedingen is te vinden in het document: Factsheets PAGW-projecten. Medio juni 2025 organiseren we de volgende martkinformatiedag. De aankondiging hiervoor volgt in het voorjaar.

  • Sfeerbeeld marktinformatiedag
    Beeld: ©Rijksoverheid
  • Beeld: ©Rijksoverheid
  • Beeld: ©Rijksoverheid