Grevelingenweek: zo lekker zijn de Grevelingen

De Grevelingen kunt u het best zelf ruiken, proeven en voelen. Tijdens de Grevelingenweek van 20 t/m 27 oktober 2021 kunnen mensen ontdekken wat er allemaal te beleven is in deze dynamische natuurdelta.

He veelzijdig de Grevelingen is, bewijzen de activiteiten die Staatsbosbeheer en IVN Natuureducatie die week organiseren. Bij het grootste zoutwatermeer van Europa kunt u natuurlijk niet om het water heen. Ook deze 8e editie van de Grevelingenweek niet. In de Grevelingen kunt u het water op met een kajak of raft, staande op een paddle of kalm in een fluisterboot. Voor wie wil leren windsurfen, zijn er workshops.

Flamingo's spotten

Beeld: ©Celine Polane Photography / Staatsbosbeheer
Flamingo's overwinteren in de Grevelingen

Liever flamingo’s spotten? Ze zijn alweer voor de winter neergestreken naast de jachthaven bij Battenoord. Met de wandeling via de Roze Route zijn ze niet te missen. In de Grevelingenweek kunt u de routekaart ophalen bij de receptie van camping De Grevelingen.

Natuurgebied Grevelingendam

In het bos van natuurgebied Grevelingendam kun je naar paddenstoelen speuren en genieten van al het herfstige moois. Ook voor kinderen is er deze week genoeg te doen: haaientanden zoeken, zelf een vlieger maken of op pad met de boswachter gaan.

Gebiedsplannen

Wie meer wil weten over de plannen voor het gebied, kan aanschuiven bij de informatieavond over Getij Grevelingen op 26 oktober. Hier kunt u ook online aan deelnemen. Walter Jonkers van de provincie Zeeland houdt er presentaties over het project Getij Grevelingen en het Geopark.

Lokale delicatessen

Ook over lokale delicatessen valt er veel te leren, na afloop van een wandeling of tijdens een maaltijd in een brasserie.