De Grevelingenweek: beleef het water en ontdek de soortenrijkdom

Beleef het grootste zoutwatermeer van West-Europa in de 9e editie van de Grevelingenweek van 20 t/m 26 juni 2022. Staatsbosbeheer en IVN Natuureducatie organiseren deze week een gevarieerd programma van activiteiten rond de Grevelingen. Beleef het water per raft, kajak of fluisterbootje. Of tijdens een natuurvaartocht onder leiding van een gids. Ook kunt u zeehonden spotten vanaf een snelle safariboot. Of ontdek de onderwaterwereld tijdens een snorkelsafari. Voor wie wil leren zeilen, suppen of windsurfen zijn er workshops.

1000-soortenweek

Honderden hectares duinvalleien, duizenden kust(broed)vogels, een ongekend onderwaterleven; de Grevelingen is een gebied van internationale betekenis. Maar hoe groot is die soortenrijkdom nou precies? In het kader van ‘meten is weten’ organiseert Staatsbosbeheer dit jaar tijdens de Grevelingenweek ook een 1000-soortenweek.

In deze week worden zoveel mogelijk verschillende soorten dieren en planten geïnventariseerd. Vrijwilligers, experts, natuurverenigingen en onderzoeksinstituten doen die week onderzoek naar allerlei verschillende soortgroepen. U kunt zelf ook meedoen. Ga op pad en geef uw waarneming door via waarneming.nl. Of volg een excursie waterdiertjes zoeken of nachtdieren inventariseren.

Zeenaaktslak

Gebiedsplannen Getij Grevelingen

Getij Grevelingen is een van de PAGW-projecten en ligt in de Zuidwestelijke Delta. Wilt u meer weten over de plannen voor het gebied? Bezoek dan een van de 2 informatiesessies over Getij Grevelingen op donderdag 23 juni. De sessies zijn van 16:00 tot 17:00 uur en van 19:30 tot 20:30 uur in het kantoor van Staatsbosbeheer in Zonnemaire.

Proef de Grevelingen

Er gaat niets boven het zelf ruiken, proeven en voelen van de Grevelingen. Vul uw longen met de zilte lucht tijdens een heerlijke wandeling en geniet daarna van de lokale delicatessen, zoals oesters, kreukels of een vissoep.