Infographic IJsselmeergebied

Deze infographic toont het ecologisch perspectief van het IJsselmeergebied in 2050. Nederlanders en water; sinds jaar en dag zijn we onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ook het IJsselmeergebied – het grootste zoetwatergebied van West-Europa – is door ons handelen ontstaan. Het is nationaal en internationaal een belangrijk kruispunt voor trekkende vissen, vogels en vleermuizen en het kent een enorme biodiversiteit met vele soorten vissen en vogels maar ook kleine dieren zoals libellen en mosselen. En dat willen we zo houden. Om ervoor te zorgen dat dit ecosysteem bestand is tegen klimaatverandering én wij als mensen dit gebied kunnen blijven gebruiken, werkt PAGW aan de toekomst van de natuur in het IJsselmeergebied. Zodat het open water en de zoetwatervoorraad ook voor de toekomst behouden blijft.